Presskit bij boek Extreem Beleggen

Extreem Beleggen - high res

Een broodje Patatje Joppiesaus-chips en perzikjam, een witte boterham met melkvellen, of een combinatie blauwe kaas, appelstroop, tabasco, mayo en ketchup op je brood. Het Nederlandse bammetje is verleden tijd, als het aan de makers van het boek Extreem Beleggen ligt. In dit boek de meest verrassende, soms krankzinnige maar altijd smakelijke recepten voor extreem belegde broodjes. Het boek verschijnt op 2 april 2016.

De Middeleeuwen van de Nederlandse lunch voorbij

Nederlanders zijn de lachertjes van de lunchcultuur. Fransen en Italianen, ze ridiculiseren onze bolletjes kaas en worst al sinds mensenheugenis. En terecht, want veel kleurlozer wordt het niet. Maar de Middeleeuwen van de Nederlandse lunch zijn voorbij. Sinds enige tijd is er een beweging actief die het Hollandse bammetje voorgoed naar de geschiedenisboeken verwijst, de Nederlandse lunch herdefinieert en weer op de internationale menukaart zet.

Het begon allemaal aan de gezamenlijke lunchtafel van een ondernemersenclave in Amsterdam. Mensen aan tafel belegden hun boterhammen met avontuurlijke combinaties. Wit brood met pindakaas, sambal, twee centimeter (nooit minder) dikke plakken leverworst (Euroshopper), afgetopt met flinterdunne plakjes ‘gummy’ van het wekelijkse kiloblok kaas, Patatje Joppiesauschips en perzikjam en blauwe kaas, appelstroop, tabasco, mayo en ketchup op elkaar.
Er zijn talloze extreme beleggers die hun recept maar wat graag wilden delen in dit boek.

Elvis, Brad Pitt en beroemde broodjes

In dit boek vind je meer dan 55 recepten met foto’s van gouden combinaties die je elke dag kunt maken, met ingrediënten die je overal kunt kopen. Want wie wil er nou elke dag hetzelfde op zijn brood?

Naast de recepten vind je in dit boek allerlei wetenswaardigheden als: het duurste broodje ter wereld, het broodje dat Elvis vermoordde en beroemde broodjes in films.

Extreem Beleggen is vanaf heden in de voorverkoop, klik hier.

De makers

De samenstellers Matthijs Schippers, Jasper Henderson en Caspar Wijers hebben geen enkele culinaire achtergrond maar besloten voor dit boek hun ware Extreme Beleggers-aard met de wereld te delen. Matthijs werkt onder zijn eigen naam als creatief strateeg in de digitale wereld, Jasper is hoofdredacteur van Lewbowski Publishers en CFO van Firehose en Caspar is journalist en CEO van Firehose.

High res afbeeldingen

De afbeeldingen mag je op alle mogelijke manieren gebruiken, mits het over ons boekje gaat.
© 2016 Uitgeverij Snor / De makers.
> Download de persfoto’s in hoge resolutie <

Extreem Beleggen op social media

Facebook:  Facebook.com/extreembeleggen/
Twitter: Twitter.com/ExtreemBeleggen
Instagram: Instagram.com/extreembeleggen/

Meer info/materiaal nodig?

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Meer informatie, digitaal beeld of interviews met auteurs en/of vormgevers? Neem contact op met Uitgeverij Snor (Claudette/Annemarieke) op 030-7852500 of mail naar post@extreembeleggen.nl

Over Uitgeverij Snor

Uitgeverij Snor is een uitgeverij van slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken die leuk zijn om te geven en te krijgen.

Auteurs: Matthijs Schippers, Jasper Henderson en Caspar Wijers

Art direction: Matthijs Schippers

Fotografie: Saskia Lelieveld

Illustraties: Nikki van der Velden

Foodstyling: Linda Hendrix

Auteurs fotografie: Donald van Opzeeland

Formaat: 165 x 198

Aantal pagina’s: 128

Bindwijze: hardcover

Release: 2 april  2016

Prijs: €14,99

ISBN: 978-94-631-40188

NUR: 441